BurgumMobyl en Koningsdag 2017

ACTIVITEITEN IN BURGUM

KINDERVRIJMARKT
Om 9.00 uur begint de traditionele kindervrijmarkt in het centrum. Naast de verkoop van leuke spulletjes door kinderen is er een Foodcorner met popcorn, suikerspinnen en een reuze ranjakoe.
Ook kunnen kinderen zich uitleven op het springkussen en met het voetbalspel en swingen tijdens het optreden van drumband de Marco’s.

FRYSKE ORANJE TOCHT
Om 10.00 uur beginnen 55 militaire voertuigen uit 1940-1945 bij De Pleats aan hun Fryske Oranje Tocht, rond 12.30 uur komen ze terug voor een lunch en parkeren ze op de Markt.

Om 13.30 uur vertrekken ze voor het tweede deel van hun tocht, rond 15.00 uur zijn ze weer terug en stellen ze zich op in de Schoolstraat. Meerdere gelegenheden dus om de oude legervoertuigen te kunnen bewonderen.

MEMORY ROUTE TYTSJERKSTERADIEL
Om 10.30 uur is het startfeest van de Memory Route Tytsjerksteradiel, met een groot scherm op het plein bij De Pleats. Dan wordt de Digitale Memory Route App Tytsjerksteradiel officieel in gebruik genomen. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje en met een optreden van Fryske sjonger Marcel Smit uit Burgum.
Tot 13.00 uur is op het scherm doorlopend een presentatie te zien van alle verhalen, want de Memory Route is een verzameling van maatschappelijke, sociale, culturele en ecologische verhalen uit de gemeente Tytsjerksteradiel. De unieke verhalen worden verteld door markante personen uit de dorpen.
Meer informatie is te vinden op https://www.facebook.com/memoryroutefriesland/

COOL KIDS PARTY
Om 13.00 uur gaat het feest gewoon door op het Pleats Plein, want dan begint de Cool Kids Party. Hans, Pieter en Djoeke maken samen een hilarische show met leuke liedjes als ‘Wij vieren feest’ en ‘Doe maar mee’, waarbij ouders en kinderen vrolijk mogen meezingen en dansen.
Wil je je alvast voorbereiden? Kijk op www.coolkidsparty.nl, dan zing je op 27 april alle liedjes gezellig mee.